Pølsehorn er et sikkert hit i madpakken – sådan gør du!
En portion universaldej. Den smarte måde at lave pølsehorn:
På den lange led af en passende størrelse plastpose lægges dej til et pølsehorn.
Pølsen lægges på dejen, som skal være lang nok til at dække pølsen på den lange led.
Plastposen foldes omkring dej og pølse. Dejen presses omkring pølsen, så dejen lukker sig om pølsen. Det formede pølsehorn rulles over på bagepapir på bagepladen.
De formede pølsehorn rullet ind i fryseplast kan fryses rå og uden forudgående optøning bages ligesom pølsehorn, der ikke har været frosset. Også de færdige pølsehorn kan fryses.
På min bageplade er der plads til 6 pølser tæt på kanten i den ene side af pladen på den lange led af pladen, og to pølser i forlængelse af hinanden, på pladens korte led i den anden side.
Pølsebrødene kan hæve ca. 15 minutter eller bages med det samme. Sæt pladen ca. midt i kold ovn. Tænd ovnen på ca. 210 grader og bag pølsehornene til de efter ca. 40 minutter i ovnen er gennembagt.
Spises varme eller afkøles på en bagerist.
Universaldej, en portion
Til brød, boller, pizza eller 8 pølsehorn
MalbyMix 1 brev ( 30 g)
Boghvedemel: 75 g
Fuldkornrismel: 75 g
Majsmel: 50 g
Sesamfrø 60 g eller 110 g
Salt efter smag: Ca. 4 g
Lunkent vand: 470 g
Lunkent vand:
2 dl kogende vand tilsat koldt vand
i alt 5 dl (470 g) vand.
Bland mel, salt og MalbyMix, tilsæt vand- blandingen.
Lad det stå i 5-7 minutter, det tykner af sig selv til dej.