Pizza med ramsløg
Pluk en god portion blade af ramsløg, ca. 200 g Skyl bladene i flere hold vand, så de er helt rene. Hak bladene groft.
Universaldej, en portion
Til brød, boller, pizza og pølsehorn |
|
Malby Mix 1 brev ( 30 g) | |
Boghvedemel | 75 g |
Fuldkornrismel | 75 g |
Majsmel | 50 g |
Sesamfrø 60 g eller 110 g | |
Salt efter smag | Ca. 4 g |
Lunkent vand | 470 g |
Lunkent vand:
2 dl kogende vand tilsat koldt vand i alt 5 dl (470 g) vand. |
Bland mel, salt og Malby Mix, tilsæt vand- blandingen.
Til Pizza kan man med fordel lave dejen i forvejen og lade den koldhæve i køleskabet til næste dag.
Dejen er hævet i skålen, mens den har stået i køleskabet natten over.
Dejen bredes ud på bagepapir på bagepladen.
Lad pizzabunden hæve ca. 30 minutter et lunt sted gerne oven på komfuret, hvis man har gang i ovnen.
Bred de hakkede blade af ramsløg ud i et jævnt lag. Der skal ikke tilsættes salt eller krydderier.
Dæk med tynde skiver ost.
Bag pizzaen ved 170 grader ca. 40 minutter.
Ud af ovnen og ind igen.
Når pizzaen er bagt tages den ud af ovnen. Med lidt snilde kan bagepapiret trækkes af idet pizzaen glides over på bageristen og derfra tilbage på den varme bageplade. Så bages den igen i nogle minutter og bliver knasende sprød i bunden, derefter tages den ud igen og spises mens den er varm .