Man må gøre noget andet, man kan bruge Malby mix.
MalbyMix er en tørblanding, af æggehvideprotein, loppefrøskaller og hævemiddel i form af tørgær i en ganske bestemt sammensætning. Med denne blanding kan naturligt glutenfrit mel nemt og hurtigt bages til godt brød.
Når man bager med MalbyMix, er det vigtigt at gøre det på en bestemt måde og veje og måle mel og vand ret nøjagtigt, man kan ikke slumpe. Til gengæld er det nemt at lave dejen, også for den uerfarne eller den med svage hænder, og det er så hurtigt, at man selv i en travl hverdag ikke behøver at mangle brød. Boghvedemel, kikærtemel, majsmel, rismel, og quinoamel m.fl. kan bruges hver for sig eller i blandinger, som tilgodeser sundhed og brødkvalitet.
Opskrifter og eksempler på melblandinger er gennemprøvet, de fungerer og kan bruges som inspiration.
Hjemmebagt brød, bagt af utraditionelt mel, kan være et godt og sundt alternativ til hvidt brød. KIKÆRTEBRØDET (se opskrift) ligner rugbrød; men det er nemmere og hurtigere at bage, det kan skæres i tynde skiver, så snart det er afkølet, det smager godt, og kan fint sættes på det fælles frokostbord.
Spis sammen – allesammen