Ingefærkager
100 g sukker
150 g lys sirup
150 g smør
5 g (ca. 2 tsk.) ingefær
5 g fintrevet frisk ingefær
100 g mandler (skal ikke smuttes) malet fint i krydderikværn mandelmel kan også bruges
285 g Havremel
1 brev (30 g) malby mix
10 g bagepulver
Sukker, sirup og smør varmes til kogepunktet i en gryde. De kværnede mandler tilsættes .
Lad det afkøle lidt og tilsæt ingefærpulver og frisk ingefær.
Havremel, malby mix og bagepulver sigtes sammen og blandes i mens det endnu er varmt.
Det hele æltes sammen og deles i fire portioner, som efter afkøling rulles til 4 pølser ca. 12 cm lange.
Pølserne lægges i køleskabet. Den bløde dej rulles let en gang imellem, så pølserne bliver runde. Dejen
afkøles i køleskabet helst til næste dag.
Når pølserne er kolde og faste skæres de i ca. 4 mm tynde skiver og lægges på bagepapir på bagepladen.
Dejen flyder næsten ikke ud, så skiver fra én pølse passer til en bageplade.
Sættes midt i 170 grader varm ovn og bages 7 minutter.
Tag kagerne ud af ovnen og lad dem stå på den varme bageplade mens de køler af. Når Kagerne er kolde
lægges de på bageristen. Kagerne lægges i en tæt beholder når de er helt kolde.