Pizza er blevet et gigantisk hit. Vi giver gode fif til god pizza-dej
Bland en portion universaldej.
Så snart dejen begynder at tykne, bredes den ud på bagepapir på bagepladen, brug dejskraberen og lad dejen være lidt tykkere i kanten.
1 portion universal-dej er nok til en pizza på størrelse med en almindelig bageplade.
Dæk med pizzafyld f.eks. en dåse hakkede tomater, løg, hvidløg, oliven m.m. efter smag, ost til sidst.
Smør evt. kanten med olivenolie.
Sæt pizzaen ca. midt i kold ovn. Tænd ovnen på ca. 210 grader og bag pizzaen, ca. 40 min.
En rest pizza kan varmes i ovnen eller fryses.
Pizza kan også fryses rå og uden forudgående optøning sættes i kold eller varm ovn, og bages som pizza, der ikke har været frosset.
Universaldej, en portion
Til brød, boller, pizza og pølsehorn
MalbyMix 1 brev ( 30 g)
Boghvedemel: 75 g
Fuldkornrismel: 75 g
Majsmel: 50 g
Sesamfrø 60 g eller 110 g
Salt efter smag: Ca. 4 g
Lunkent vand: 470 g
Lunkent vand: 2 dl kogende vand tilsat koldt vand, i alt 5 dl (470 g) vand.
Bland mel, salt og MalbyMix, tilsæt vand- blandingen.
Lad det stå i 5-7 minutter, det tykner af sig selv til dej.
Så snart dejen begynder at tykne, bredes den ud på bagepapir på bagepladen, brug dejskraberen og lad dejen være lidt tykkere i kanten.
Kære malbymix
Jeg søger opskrift på pizza dej 🙂 jeg har fået jeres Hjemmeside anbefalet.
Kære Nina,
Dejligt at høre Malbymix er blevet anbefalet til dig. Vi håber bagning går godt. Hvis du har nogen spørgsmål vil vi meget gerne besvare dem for dig.