Her får du opskrift på peanutboller
Peanutboller 12 stk
MalbyMix 1 brev ( 30 g)
Peanuts 100 g, hakket groft eller malet til mel i kaffekværn
Boghvedemel: 100 g
Fuldkornsrismel: 100 g
Havregryn, malet til mel i kaffekværn: 100 g
Salt efter smag: ca. 4,5 g
Bruges ristede salte peanuts tilsættes kun 3 g salt
Lunkent vand: 2 1/2 dl kogende vand tilsat koldt vand til i alt 550 g vand
Bland de tørre ingredienser. Rør væsken i. Brug alm. piskeris, (røremaskine ikke nødvendig).
Lad det stå i 5 – 7 minutter, det tykner af sig selv til dej.
Fyld dejen i 12 muffinsforme 9 cm i diameter 80 g i hver form eller sæt med en stor ske dejen som 10-12 boller på bagepapir på bagepladen.
Hævetid: 1 time, gerne længere.
Sæt i varm ovn, 170 – 180 grader.
Bagetid 30 – 35 minutter.
Afkøles på bagerist.