Pærekagen er bagt med kagemel som også kan bruges til for eksempel muffins eller brombær kage.
Kagemel blandes først
260 g havremel eller 260 g Glutenfrie havregryn malet til mel i kaffekværn
1 brev malbymix (30 g)
10 g bagepulver
Ingredienserne blandes godt og sigtes sammen.
260 g havremel eller 260 g Glutenfrie havregryn malet til mel i kaffekværn
1 brev malbymix (30 g)
10 g bagepulver
Ingredienserne blandes godt og sigtes sammen.
Ingredienser til pærekage.
Kokosolie, mandelolie eller rapsolie kan bruges i stedet for smør. Ægget uden skal må gerne veje lidt mere end 60 g. Bager man dobbelt portion, kan man bruge 3 mellemstore æg.
Kokosolie, mandelolie eller rapsolie kan bruges i stedet for smør. Ægget uden skal må gerne veje lidt mere end 60 g. Bager man dobbelt portion, kan man bruge 3 mellemstore æg.
1 portion kagedej:
100 g kagemel
60 g sukker
60 g olie eller smeltet smør
1 æg, 60 g, gerne lidt mere (vægt uden skal)
3 portioner kagedej:
300 g kagemel
180 g sukker
180 g olie eller smeltet smør
3 – 4 æg,180 g, gerne lidt mere (vægt uden skal)
Æg og sukker piskes, lunkent smør og melet blandes i.
Pærekage af 1 portion kagedej
Dejen bredes ud på bagepapir i en lagkageform.
Pæren skrælles og deles i 16 skiver, som fordeles som egerne i et hjul.
Kagen bages ved 170 grader i 18 – 20 min.
Serveres med flødeskum eller creme fraiche.
Dejen bredes ud på bagepapir i en lagkageform.
Pæren skrælles og deles i 16 skiver, som fordeles som egerne i et hjul.
Kagen bages ved 170 grader i 18 – 20 min.
Serveres med flødeskum eller creme fraiche.
Æblemuffins af 3 portioner kagedej
20 g kanel og
3 æbler skåret i små stykker blandes i dejen.
Dejen fyldes i ca. 20 muffinsforme og bages ved 170 grader i 22 minutter.
20 g kanel og
3 æbler skåret i små stykker blandes i dejen.
Dejen fyldes i ca. 20 muffinsforme og bages ved 170 grader i 22 minutter.
Både pærekage og muffins kan fryses.
Æg og sukker piskes, lunkent smør og melet blandes i.
Man kan også røre blødgjort smør med sukkeret, tilsætte æggeblommerne og derefter blande melet i sammen med de piskede æggehvider.
Har man rigtig travlt, blander man bare det hele sammen, det bliver faktisk lige så godt.
Man kan også røre blødgjort smør med sukkeret, tilsætte æggeblommerne og derefter blande melet i sammen med de piskede æggehvider.
Har man rigtig travlt, blander man bare det hele sammen, det bliver faktisk lige så godt.
Kokosolie, som ikke er raffineret, giver en god smag sammen med pære.
Når det er brombærtid, kan man bage kagen med 300 g friske brombær fordelt over kagen, bruger man frosne bær, bliver kagen lidt våd, men den smager alligevel herligt, især med flødeskum.