Mørkt Kikærtebrød
Malby Mix 1 brev (30 g)
Kikærtemel: 100 g
Boghvedemel: 100 g
Fuldkornrismel: 100 g
Hørfrø: 100 g
Sesamfrø: 50 g
Blå birkes: 20 g
10 g madkulør, farvestof E150 cl (ammonieret karamel)
Salt: ca. 4 g
Lunkent vand: 575 g
Lunkent vand:
2¼ dl kogende vand tilsat koldt vand
i alt 6 dl (575 g) vand.
Bland mel, salt og Malby Mix, tilsæt vand- blandingen.
Lad det stå i 5-7 minutter, det tykner af sig selv til dej. Fyld
Fyld dejen i 1,5 L form foret med bagepapir. Prik dejen dybt med en spids gaffel eller en strikkepind. Det minimerer risiko for at skorpen slår fra når brødet er bagt.
Hævning 1 1/2 time. Sæt i 170 grader varm ovn.
Bagetid 1 time og 30 minutter .
Afkøles på bagerist.
Lad brødet afkøle helt inden det skæres i skiver . Vent gerne til næste dag.
Skær brød i skiver før frysning. Frys som helt brød.
Skiverne skilles nemt ad, når brødet er frosset.
Kulør kan udelades.
Tilsætter man 9 g kulør, bliver brødet ret mørkt. Til gengæld minder det meget om ”rigtigt rugbrød”.