Hirse er dejligt til blandt andet hirsebrød eller hirseboller
8 boller eller 500 g brød
75 g hirseflager
75 g boghvedemel
50 g fuldkornsrismel eller korte brune ris, kværnet til mel
60 g sesamfrø
Salt efter smag ca. 4,5 g
1 portion MalbyMix (30 g)
470 g vand blandet af varmt og koldt vand
BAGEANVISNING:
VAND-BLANDING:
Sæt litermålet på vægten, stil vægten på 0
Hæld 2 dl kogende vand i litermålet
Fyld koldt vand i til vandet vejer 470 g
Bland mel, salt og Malby Mix tilsæt vand- blandingen
Lad det stå 5-7 minutter, det tykner til dej af sig selv.
Vend dejen et par gange i skålen, brug dejskraberen.
Boller : Sæt dejen som 8 boller på bagepapir på bagepladen, brug en stor ske.
Bagning : Man prøver sig frem og finder den måde, der passer bedst.
Enten
Hævning 15 minutter. Sæt i kold ovn. Tænd ovn ca. 210 grader.
Bagetid 35 – 40 minutter, regnet fra kold ovn.
Eller
Hævning ½ time eller længere. Sæt i 170 grader varm ovn. Gerne varmluft Bagetid 35 min.
BRØD Fyld dejen i 1,5 L form foret med bagepapir.
Enten:
Hævning 1 time. Sæt i kold ovn, tænd ovn 210 grader. Bagetid 1 time og 15 min.
Eller
Hævning 1 time. Sæt i 170 grader varm ovn. Gerne varmluft. Bagetid 1 time og 30 minutter .
Afkøles på bagerist.
Velegnet til frysning Boller flækkes og brød skæres i skiver før frysning
Man man bruge 1/2 krus ukogte grønne linser, direkte fra posen og kværne dem i kaffekværnen.