Her får du opskrifter på dejlige havreboller, bag dobbelt portion, så er der boller til alle.
Havre er naturligt glutenfrit, men kan være blandet med andet korn, vælg glutenfrit ved cøliaki.
Havreboller og brød af havremel eller havregryn.
Havreboller | |
1 brev malby mix | |
Havremel eller havregryn 300 g | |
salt efter smag 4,5 g | |
60 g grofthakkede valnødder eller
andre nødder eller frø efter smag
|
|
Lunkent vand:
2 dl kogende vand blandet med koldt vand til i alt 5 dl (470 g) vand tilsæt lidt mere vand ( ½ dl) til boller af gryn eller halvt gryn og mel
|
Havrebrød | |
1 brev malby mix | |
havremel eller havregryn 300 g | |
salt efter smag 4,5 g | |
|
50 g sesamfrø kan tilsættes uden at ændre vandmængden |
Lunkent vand:
2 dl kogende vand blandet med koldt vand til i alt 4 1/2 dl (430 g) vand |
Bland de tørre ingredienser. Bland vandet i. Blandingen tykner af sig selv.
HAVREBOLLER
Sæt dejen som 8 boller på bagepapir på bagepladen, brug en stor ske.
Pensles med sammenpisket æg.
Hævetid 30 minutter.
Sæt i varm ovn, varmluft 170 grader. Bagetid 35 – 40 minutter
Afkøles på bagerist.
Velegnet til frysning. Flæk bollerne før frysning, frys som hele boller.
BRØD
Fyld dejen i en form f.eks. 1 L alu-form foret med bagepapir.
Pensles med sammenpisket æg.
Prik overfladen tæt med en spids gaffel eller en tynd strikkepind.
Hævetid 1 ½ time.
Sæt i varm ovn, varmluft 170 grader. Bagetid 1 ½ time.
Tag ud af formen og afkøl på bagerist. Vent til det er helt koldt med at skære det.
Velegnet til frysning. Skær i skiver før frysning. Frys som helt brød.
Skiverne skilles nemt ad, når brødet er frosset.