Bliv populær: server dejlige boller med streg under sundhed
Opskrifterne her tilsættes 1 brev MalbyMix ( 30 g) og 470 g vand.
Lige dele ris og boghvede
75 g fuldkornsrismel
75 g boghvedemel
50 g majsmel
60 g hakkede valnødder
Grovfrø.boller
100 g Boghvedegryn
40 g Fuldkornsrismel
40 g majsmel
40 g sesamfrø
40 g hørfrø
Pers pitaboller, formes som 8 store,flade boller, som bages og derefter
flækkes og fyldes.
100 g rismel
40 g boghvedemel
40 g majsmel
80 g sesamfrø
HAVRE er naturligt glutenfrit, men kan være blandet med andet korn, vælg glutenfrit ved cøliaki.
Disse opskrifter tilsættes også 1 brev MalbyMix. Men vandmængden varierer.
Følg hver enkelt opskrift.
Brit – Maries boller
230 g havregryn, store glutenfrie
30 g sesamfrø
3 – 5 g salt
2 ¼ kogende vand + koldt til i alt 550 g
Sabines Havreboller med Hirse
150 g havregryn, ren havre
50 g hirseflager
60 g sesamfrø
evt. i alt 3 g salt
2 dl kogende + koldt vand til 470 g
Havre alene: 260 g havregryn og 3 – 5 g salt. Havre optager meget vand, prøv med 2 1/4dl kogende + koldt til 570 g.
Det er kun havre og blandinger med meget havre, man kan tilsætte ekstra
vand, havre er lidt anderledes at arbejde med end andre meltyper.
Mål og vej vandet af og bland gryn, salt og MalbyMix godt med vandet.
Dejen tykner ret hurtigt og sættes som 8 boller på bagepapir på bagepladen, brug en stor ske.
Lad boller hæve 15 – 20 min., sæt i kold ovn.
Tænd på 200 – 210 grader og bag 40 – 45 min. (fra kold ovn)
Lad brød hæve 30 – 40 min, sæt i kold ovn.
Tænd på 200 – 210 grader og bag en time eller mere. Det er svært at bedømme om de er helt gennembagt, men bag hellere lidt for længe end for lidt.Hvis de bager for lidt, bliver det klægt. Man må prøve sig lidt frem.
Brød gerne dobbelt portion dej, kan fint bages uden form, bare på bagepapir på pladen.