Dejlige quinoa boller med gule hørfrø og havre
Brød eller Boller af Quinoa, Hirse, Havre og Gule Hørfrø
Quinoamel 100 g
Hirseflager 100 g
Havremel 100 g
Gule hørfrø 100 g
6 g salt
45 g malbymix. (1 ½ brev malby mix)
750 g lunkent vand (3dl kogende vand + koldt vand til 750 g i alt)
Bland de tørre ingredienser. Bland vandet i. Blandingen tykner af sig selv.
Dejen kan bages enten som 1 brød eller 12 boller.
Brød: Fyld dejen i en brødform f.eks. Blomsterbergs 13×26 cm
.
Lad dejen hæve i 1 time.
Sæt i varm ovn,
bag ved 170 grader varmluft i 1 time.
Tag brødet ud af formen
Afkøles på en bagerist.
Velegnet til frysning. Skær i skiver før frysning. Frys som helt brød.
Skiverne kan nemt skilles ad, når brødet er frosset.
Boller af samme dej, 12 stk.
Dejen fyldes i 9 cm. bageringe eller 9 cm. muffinsforme.
Hævetid ½ time. Sæt i varm ovn og bag ved 170 grader varmluft i ½ time.
Afkøles på bagerist.
Velegnet til frysning. Flæk bollerne før frysning, frys som hele boller.