Her får du en rigtig opskrift, som du kan bruge, når du skal i gang med universalbrød.
Universaldej til
boller, brød, pizza og pølsehorn |
|
Malby Mix 1 brev ( 30 g) | |
Boghvedemel | 75 g |
Fuldkornrismel | 75 g |
Majsmel | 50 g |
Sesamfrø 60 g eller 110 g | |
Salt efter smag | Ca. 4 g |
Lunkent vand | 470 g |
Lunkent vand:
2 dl kogende vand tilsat koldt vand i alt 5 dl (470 g) vand. |
Bland mel, salt og Malby Mix, tilsæt vand-blandingen. Lad det stå i 5-7 minutter, det tykner af sig.
BRØD Fyld dejen i 1,5 L form foret med bagepapir
Hævning 1 time.
Enten Sæt i kold ovn, tænd ovn 210 grader. Bagetid 1 time og 15 min.
Eller Sæt i 170 grader varm ovn, gerne varmluft. Bagetid 1 time og 40 minutter .
Afkøles på bagerist.
Skær brød i skiver før frysning. Frys som helt brød.
Skiverne skilles nemt ad, når brødet er frosset.
Lær din ovn at kende
Lær din ovn at kende, lær at se, hvornår dejen er hævet tilpas. Husk at sætte minuturet og bag hellere brødet lidt for meget end for lidt.
Bag gerne brødet uden form de sidste minutter.
Tag brødet ud af formen og sæt det til afkøling på en bagerist.
Skær ikke af brødet før det er helt koldt.