Bag de dejligste boller med universaldej. Overvej at bage flade boller …
Universaldej;
Samme dej til Boller, brød, pizza og pølsehorn |
|
Malby Mix 1 brev ( 30 g) | |
Boghvedemel | 75 g |
Fuldkornrismel | 75 g |
Majsmel | 50 g |
Sesamfrø 60 g eller 110 g | |
Salt efter smag | Ca. 4 g |
Lunkent vand | 470 g |
Lunkent vand:
2 dl kogende vand tilsat koldt vand i alt 5 dl (470 g) vand. |
Bland mel, salt og Malby Mix, tilsæt vand- blandingen. Lad det stå i 5-7 minutter, det tykner af sig.
BOLLER Sæt dejen som 8 boller på bagepapir på bagepladen, brug en stor ske.
Hævning 15 minutter. Sæt i kold ovn. Tænd ovn ca. 210 grader.
Bagetid 35 – 40 minutter, regnet fra kold ovn.
Hævning ½ time eller længere. Sæt i 170 grader varm ovn, gerne varmluft Bagetid 35 min.
Der er forskel på ovne, der er forskel på råvarer og forskel på mennesker. Der er forskel på de boller man får bagt, men de plejer altid at smage godt alligevel.
Sommetider laver jeg med vilje flade boller, så er der så dejlig meget skorpe, og så er de gode at bruge med forskelligt fyld, salat, pålæg eller lign.