Server lækre sandwiches – her får du to gode opskrifter på sandwich-brød.
Man kan bruge brød af universaldej, men fordelen ved at bage brød specielt til sandwich er at man kan skære tynde skiver.
Sandwichbrød med boghvedemel
MalbyMix: 1 brev ( 30 g)
Kikærtemel: 100 g
Hirseflager: 50 g
Boghvedemel: 50 g
Gule hørfrø: 100 g
Sesamfrø: 50 g
Salt efter smag: Ca. 4 g
Lunkent vand: 575 g
Lunkent vand: 2 ¼ dl kogende vand tilsat koldt vand til i alt 575 g vand.
Sandwichbrød med havregryn
MalbyMix: 1 brev (30 g)
Kikærtemel: 100 g
Hirseflager: 100 g
Havregryn: 150 g
Gule hørfrø: 100 g
Sesamfrø: 50 g
Blå birkes: 20 g
Salt efter smag: ca. 4 g
Lunkent vand: 500 g
Lunkent vand: 2 dl kogende vand tilsat koldt vand
Til i alt 500 g vand.
Bland mel, salt og Malby Mix, tilsæt vand- blandingen.
I løbet af få minutter kan dejen fyldes i form i 1,5 L form foret med bagepapir.
Prik dybe huller i overfladen med en spids gaffel. Hævetid1½ time.
Sæt i 170 grader varm ovn helst varmluft. Bagetid 1½ time. Afkøl på bagerist.
Når brødet er helt koldt kan det skæres i fine tynde skiver.
Opkaldt efter den engelske Earl of Sandwich var en sandwich oprindeligt bare to skiver brød med en skive kød imellem.
Trylleri med fantasi, enkelhed og sans for smag og farver. Sandwichs til hverdag eller fest. Sikker succes.