Sæt bagningen i system.
Planlæg indkøb. Køb hvad du skal bruge, brug hvad du køber.
Det er nemt at snuppe en pose færdigblanding.
Bland f.eks. 10 poser ad gangen.
Husk at skrive på poserne, hvad de indeholder og hvad der skal tilsættes.
F. eks ” 1 portion Blanding til universaldej tilsæt 5 dl. Vand”
Beslut hvad du vil bage, find opskriften.
Beslut hvor mange portioner, du vil veje af.
Skriv op, hvor meget du skal bruge til f.eks. 10 portioner.
Find ud af hvad du har, og skriv op, hvad du skal købe.
UNIVERSAL-DEJ |
1 portion |
10 portioner | ||
Boghvedemel |
75 g |
750 g | Køb 1 kg |
rest 250 g |
Fuldkornsrismel |
75 g |
750 g | Køb 1 kg |
rest 250 g |
Majsmel |
50 g |
500 g | Køb 500 g |
rest 0 g |
Sesamfrø f. eks |
100 g |
1000 g | Køb 1 kg |
rest 0 g |
Salt |
4 g |
40 g |
||
MalbyMix |
1 brev (30 g) |
10 breve |
MØRKT KIKÆRTEBRØD |
1 portion |
10 portioner |
||
Kikærtemel |
100 g |
1000 g | Køb 1 kg |
rest 0 |
Boghvedemel |
100 g |
1000 g | Køb 1 kg |
rest 0 |
Fuldkornsrismel |
100 g |
1000 g | Køb 1 kg |
rest 0 |
Hørfrø |
100 g |
1000 g | Køb 1 kg |
Rest 0 |
Sesamfrø |
50 g |
500 g | Køb 500 g |
Rest 0 |
Blå birkes |
20 g |
200 g | Køb 250 g |
Rest 10 g til drys på skorpen |
Salt |
4 g |
40 g |
||
MalbyMix |
1 brev (30g) |
10 breve |
Evt. madkulør til at blande i dejen sammen med vandet.
Forslag til praktisk fordeling:
6 portioner MalbyMix
4 portioner blanding til universaldej og 2 portioner blanding til kikærtebrød
UNIVERSAL -DEJ |
1 portion |
4 portioner |
||
Boghvedemel |
75 g |
300 g | Køb 500 g |
rest: 200 g bruges til kikærtebrød |
Fuldkornsrismel |
75 g |
300 g | Køb 500 g |
rest: 200 g bruges til kikærtebrød |
Majsmel |
50 g |
100 g | Køb 100 g |
så tæt på 100 g som muligt |
Sesamfrø |
100 g |
400 g | Køb 500 g |
rest: 100 g bruges til kikærtebrød |
Salt fint |
1 tsk. = 4 g |
16 g |
||
MalbyMix |
1 brev (30 g) |
4 breve |
MØRKT KIKÆRTEBRØD |
1 portion |
2 portioner |
||
Kikærtemel |
100 g |
200 g |
Køb så tæt på 200 g som muligt |
|
Boghvedemel |
100 g |
200 g |
(rest fra universalboller) |
|
Fuldkornsrismel |
100 g |
200 g |
(rest fra universalboller) |
|
Hørfrø |
100 g |
200 g |
Køb så tæt på 200 g som muligt |
|
Sesamfrø |
50 g |
100 g |
(rest fra universalboller) |
|
Blå birkes |
20 g |
40 g | Køb 50 g |
rest 10 g til drys på skorpen |
Salt |
4 g |
8 g |
|
|
MalbyMix |
1 brev (30 g) |
2 breve |
||
Madkulør |
9 g |
18 g |
Køb? |
Praktisk vejning.
Tæl poserne af og rul kanten lidt ned som en slags krave, så kan poserne stå på bordet.
Skal der 100 g i hver pose, kan man veje 100 g af 10 gange.
Man kan også tarere skålen og veje 1 kg af i skålen.
Man tager 100 g til den første pose- så er der 900 g tilbage til resten af poserne, man fortsætter med at tage 100 g ad gangen til skålen er tom.
“Skæve” mål kræver lidt hovedregning, detkommer med øvelsen.