Er der fødselsdagsfest forude? Så er fødselsdagsboller altid populære.
Opskrift på fødselsdagsbollerne – krydderbollerne – som man kunne smage på cøliaki foreningens landsmøde i Slagelse 2016.
Fødselsdagsboller ca. 10 stk.
MalbyMix, 1 brev (30 g)
Rismel: 100 g
Mandelmel eller kværnede hele mandler: 100 g
Majsmel: 60 g
Sukker efter smag: Ca. 30 g
Salt: 4-5 g
Lunken væske: 2 dl kogende mælk eller vand blandet med 3 dl kold mælk eller vand, i alt 5 dl lunken væske.
Evt. mælk eller sammenpisket æg til at pensle bollerne med.
Bland de tørre ingredienser. Rør væsken i. Brug alm. piskeris.
Lad det stå i 5 – 7 minutter, det tykner af sig selv til dej.
Med en stor ske sættes dejen som ca. 10 boller på bagepapir på bagepladen. Hvis man ønsker at bollerne skal være højere, kan man bage dem i madringe.
Pensles evt. med æg eller mælk.
Hævetid: 1 time, gerne længere.
Sættes i varm ovn, 175 grader. Pas på med undervarmen, fødselsdagsbollerne bliver let for mørke i bunden.
Bagetid: 30 – 35 minutter.
Samme dej, andre boller:
Rosinboller:
50 g rosiner blandes i dæk alle rosiner med dej, når bollerne formes
Chokoladeboller:
100 – 150 g hakket chokolade blandes i, når dejen er afkølet lidt, så chokoladen ikke smelter.
Krydderboller:
4-5 g kardemomme blandes i sammen med de andre tørre ingredienser.
Bages som fødselsdagsboller
Velegnet til frysning. Flæk bollerne før frysning eller frys som hele boller.
Hej Jytte
Det er en rigtig fin hjemmeside og jeg glæder mig til at gå igang med de nye opskrifter.
Tak for din altid interessante og oplysende samtaler i telefonen!
Med venlig hilsen
Moira på Helnæs