Nu’ det jul igen – er du klar til at bage julesmåkager?
Brune kager (cirka 100 stk.)
100 g sukker
125 g sirup
150 g smør
50 g grofthakkede mandler
2 tsk. kanel
½ tsk. Nelliker
¼ tsk tørret appelsinskal malet helt fint i krydderikværn
285 g havremel eller kværnede havregryn
30 g = 1 brev MalbyMix
10 g bagepulver
Bland melblandingen først.
Sirup og sukker varmes til kogepunktet, afkøles lidt, tilsæt smør.
Når det er afkølet tilsættes krydderierne og melblandingen.
Dejen samles og rulles i pølser som sættes i køleskabet, gerne til næste dag.
Det er nemt at dele dejen i 2 og simpelthen komme dejen i en 4 L plastpose og rulle den i posen
og så rulle den lidt en gang imellem, mens den afkøler.
Skæres i tynde skiver og bages ved 170 grader i 7 minutter.
Afkøles først på bagepladen, derefter på bagerist.
Pebernødder
100 g Quinoa mel
100 g Majsstivelse
½ brev (15 g) MalbyMix
½ tsk. Hjortetaksalt
½ tsk. Ingefær
¼ tsk. Hvid peber
60 g smør
125 g sukker
1 æg
Bland sukker, æg og smør med de tørre ingredienser
Rul dejen i stænger skær i små stykker, som trilles runde
Bag lysebrune v.175 grader i 9 minutter
Afkøles på en bagerist.
Finsk Brød
100 g quinoamel
200 g majsstivelse
100 g sukker
1 brev (30 g) MalbyMix
1 tsk. Bagepulver
250 g smør
Ingredienserne æltes sammen og formes som 10 pølser 42 cm lange. De lægges tæt sammen
og pensles med sammenpisket æg eller æggehvide og drysses med ca. 50 g finthakkede
mandler blandet med 20 g sukker derefter skæres pølserne i 3,5 cm lange stykker,
som bages ved 170 grader i 10 minutter.
Afkøles først lidt på bagepladen derefter på bagerist.
Vaniljekranse
100 g hirsemel
150 g majsstivelse
1 brev (30 g) MalbyMix
1/2 tsk. hjortetaksalt
125 g sukker
vaniljekorn af 1½ stang vanilje
200 g smør
60 g meget finthakkede mandler
1 æggeblomme.
Ingredienserne samles til en dej.
Rulles i tynde pølser skæres i 7 cm stykker og formes til kranse.
Bages v. 170 grander i 7 minutter.
Afkøles først på bagepladen, derefter på bagerist
Jødekager
100 g. hirsemel
200 g. majsstivelse
175 g. smør
1 brev ( 30 g) MalbyMix
1 tsk bagepulver
120 g sukker
1 æg
Ingredienserne samles til en dej, som enten rulles tyndt ud og stikkes ud til runde kager
eller rulles i en pølse og stilles koldt gerne natten over og skæres i skiver, som pensles
med æg eller æggehvide og pyntes med finthakkede mandler blandet med lidt sukker og kanel.
Bages v. 170 grader i 9 minutter
Afkøles først på pladen, derefter på bagerist.