8 Boller af Quinoa og Havregryn
1 brev (30 g) malbymix
150 g Quinoamel eller quinoafrø malet til mel
20 g hele quinoafrø
150 g havregryn
1 tsk. salt
1/4 tsk. stødt kardemomme
30 g olie f.eks. rapsolie
500 ml lunkent vand
1 spsk. æbleeddike
Bland de tørre ingredienser.
Tilsæt 30 g olie og 500 ml vand. Pisk vand og olie i de tørre ingredienser med et piskeris.
Dejen tykner af sig selv.
Dæk dejen med et fugtet klæde og lad den stå 15 minutter i skålen.
Dejen deles i 8 og hver del formes til en bolle, som sættes på bagepapir på bagepladen.
Læg et fugtet klæde over bollerne og lad dem hæve lunt i 30 minutter.
Tænd ovnen på 170 grader, så den er varm, når bollerne skal i ovnen.
Sæt pladen med bollerne midt i ovnen og bag bollerne i 35 minutter.
Tag bollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.